skład / składniki
metoda gotowania
1. Zagotuj 500 ml (w przybliżeniu) wody.
2. Pokrój małe kostki w 1 miskę umytych i obranych ziemniaków (0,5-1 cm).
3. Wrzuć ziemniaki do wrzącej wody i gotuj przez 15 minut (nie dodawaj tam nic więcej).
4. W tym czasie myjemy i obieramy naszą cukinię (cukinię) z nasion. Skóry nie można ciąć, ponieważ u młodych cukinii jest cienka i miękka; posiekana cukinia powinna być taka sama jak pokrojone ziemniaki. W 2. misce pokrój cukinię w małe kostki (0,5-1 cm), a także ziemniaki.
5. Ugotowane ziemniaki wyciągamy łyżką cedzakową i ponownie wkładamy do 1 miski.
6. Spuszczamy starą wodę. Wybieramy nowy (500 ml). Gotujemy. Gdy tylko woda się zagotuje, wrzuć cukinię do gotowania przez 15 minut.
6. W tym czasie kroimy (siekamy) marchewki w bardzo cienkie plasterki. Następnie przecinamy koła na pół (jeśli wydaje ci się, że jest duży, to jeszcze raz na pół).
7. Pokrój cebulę na pół pierścienia. 8. Wlej 1 szklankę wody na patelnię (aby nie smażyć na gołej patelni, ale bez oleju!) i rzucamy cebulę i marchewkę. Smażyć / gotować na wolnym ogniu przez 7 minut (smażyć).
9. Cebulę i marchewkę wyjmujemy z patelni do czystej miski. Otwieramy słoik z pieczarkami. Jeśli są bardzo duże kawałki, posiekaj je trochę. Następnie pieczarki we własnym soku smażyć na patelni przez 3-5 minut.
10. Następnie możesz kontynuować gotowanie w rondlu lub możesz wziąć patelnię (głęboką patelnię). Kontynuuję na patelni.
10. Wlej cukinię z wodą do rozgrzanej patelni. Wrzucamy tam ziemniaki, cebulę i marchewkę, kalafior, grzyby. Gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut.
11. Wyciskamy czosnek przez prasę do rondla. Dobrze wymieszaj. Dodaj przyprawy i przyprawy, zioła, posiekane pomidory.
12. Dusić przez 3-7 minut na małym ogniu. Sprawdź według smaku. Niektórzy lubią bardziej gotowane warzywa, a inni mniej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal / 100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal / 100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g