francuska zupa ze szparagów w stylu Argenteuil

Francuska zupa na twoim stole. To jest prawdziwe! Pyszna zupa z fioletowych szparagów!
LidalideczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 3 g
tłuszcze 47 % 7 g
węglowodany 33 % 5 g
92 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
obraną i pokrojoną na małe kawałki cebulę smażyć w ½ części masła przez 3 minuty. Pędy fioletowych szparagów obrać i pokroić w drobną kostkę.
W rondlu rozpuść pozostałe masło i dodaj do niego ziarna pieprzu, wymieszaj mąkę i stopniowo dodawaj bulion. Podgrzej do wrzenia i wprowadź szparagi.
przykryj naczynia i gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Wlać płynną masę do osobnego pojemnika i zmielić grubą zawartość. Możesz użyć blendera lub możesz w maszynce do mięsa. Wlać odsączony tłuszcz do mieszanki warzywnej i wymieszać.
teraz wlej śmietanę do rondla i podgrzewaj przez 4 minuty. Dopraw solą. Taka zupa. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Beztłuszczowa śmietana - 59   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Szparagi fioletowe - 20   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy