skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie koktajlu morskiego będzie wymagało następujących składników: Ryż Krewetki Omułek Muszelka Kalmar Ośmiornica Olej roślinny Przyprawy, Przyprawy, Przyprawy Możesz kupić gotowy zestaw owoców morza, teraz są one sprzedawane w każdym supermarkecie-koktajl morski.
Krok 2:
Gotuj ryż na średnim ogniu, aż woda się zagotuje (około 15 minut).
Krok 3:
Podczas wykonywania kroku 2 możesz zrobić owoce morza-spłukać i zostawić wodę szklaną.
Krok 4:
Wlej olej roślinny, podgrzej, wlej koktajl morski na patelnię. Posyp mieszankę przyprawami (sól, pieprz) wolę dodać oregano lub bazylię. Czekamy, aż woda wyparuje, z okresowym mieszaniem.
Krok 5:
Dodaj ryż do powstałej mieszanki, wymieszaj i smaż przez kolejne 2-3 minuty razem
Krok 6:
Danie jest gotowe. Rozłóż na płaskim talerzu (porcje)
Krok 7:
Smacznego; -)
to jeden z moich ulubionych przepisów. Nie możesz smażyć wszystkiego razem i nie mieszać, ale po prostu połóż koktajl na ryżu. Podczas pieczenia koktajlu możesz dodać kroplę soku z cytryny. Możesz eksperymentować na różne sposoby! Danie jest obfite i zdrowe, jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Koktajl morski - 95 kcal/100g