kawior z mintaja z masłem i jajkami

przepis na świąteczny stół i codzienną dietę! Kawior z mintaja z masłem można wykorzystać w menu w formie bufetu lub jako codzienne danie, tworząc kanapkę z tą pastą. A podając na stole nie czerwony kawior, jak to zwykle bywa, ale mintaj, goście będą jeszcze bardziej zaintrygowani.
Pirko RitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 15 g
tłuszcze 67 % 31 g
węglowodany 0 % 0 g
311 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

przygotujemy wszystkie niezbędne składniki do przygotowania tego przepisu: kawior z mintaja, masło (musi być dobrej jakości, aby później na powierzchni pasty nie tworzył się tłusty film), jaja kurze i trochę świeżych ziół (ta pasta jest szczególnie dobra w połączeniu z koperkiem, ale możesz użyć innych ziół).
wyjmij masło z lodówki z wyprzedzeniem i pozostaw na kilka godzin w temperaturze pokojowej.
gotuj jaja kurze we wrzącej wodzie przez 12-15 minut, po czym schładzaj je pod bieżącą zimną wodą, a następnie obierz i oddziel białka od żółtek.
gdy olej jest miękki, włóż wymaganą ilość do głębokiego pojemnika.
dodaj żółtka do tego samego pojemnika. Teraz ubij składniki mikserem, aż będą puszyste.
trzy białka na drobnej tarce, dodaj do tego samego pojemnika.
to i rozłożyć kawior mintaja.
drobno posiekaj warzywa, dodaj do pozostałych składników.
teraz delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, aby wszystkie składniki były równomiernie rozłożone w smarowaniu. Pasta Mintai jest gotowa do użycia.



taka pasta do kanapek może być podawana z prawie każdym wypiekiem. Mogą to być: zwykły bochenek lub francuska bagietka, chipsy ziemniaczane lub kukurydziane, chrupiące pieczywo żytnie, tartaletki, krakersy, tortille, placki i naleśniki, a nawet belgijskie gofry. Ponadto taką pastę można podawać z warzywami, na przykład na plasterkach papryki, plasterkach gotowanych ziemniaków lub świeżego ogórka. I możesz połączyć wszystko razem, na przykład posmarować kawałek bułki pastą mintajową, położyć kawałek świeżego ogórka na wierzchu i udekorować kanapkę koperkiem.
ogólnie okazuje się, że przepis jest uniwersalny.

posłowie.
kawior z dorsza jest ceniony za delikatny smak, a także ma właściwości odżywcze. Zawiera: kwasy tłuszczowe omega-3, witaminy z grup A, B, C, E i PP, mikro i makroelementy takie jak jod, żelazo, fosfor, sód. Kawior mintaja poprawia zdrowie skóry, paznokci, włosów, wzroku, aktywuje wzrost komórek i leczy serce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Kawior z mintaja - 131   kcal/100g

Podobne przepisy