Tofu z serem sojowym

ser jest tak łatwy do zrobienia, że nie ma sensu kupować gotowego. Szybko, ciekawie, minimum składników, czujesz się jak czarodziej, sprawiając, że mleko sojowe gotuje się To niesamowite, że tofu sojowe jest tak łatwe do zrobienia w domu. Może być wykonany o dowolnej gęstości i stosowany w kremach, sałatkach itp.
Elena BelashovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
33 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

1. Przygotowujemy mleko sojowe, jeśli nie jest świeże, tylko gotowane, ale jest zakupione, podgrzej je do 60 stopni. Świeżo ugotowane mleko można po prostu lekko schłodzić (litr schładza się do pożądanej temperatury w ciągu 30 minut).
2. Wyciśnij 2 łyżki soku z cytryny.
3. Wlej sok do mleka, wymieszaj. Mleko "idzie w płatkach", zaczyna się zwijać. Pozostaw mleko na 20-30 minut, aż zgęstnieje.
4. Zagęszczone mleko jest filtrowane przez gazę. Pozwól surowicy spłynąć. Możesz włożyć masę do formy z otworami i dodać trochę soli, przypraw, orzechów itp.
5. Kroimy tofu i jemy na surowo, gotujemy z nim sałatki itp. z miękkiego (prawie nie wyciśniętego tofu można zrobić słodki chudy krem).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mleko sojowe - 34   kcal/100g

Podobne przepisy