skład / składniki
metoda gotowania
więc będziesz potrzebować kotła. Jeśli tak nie jest, Weź miedzianą miskę. Musisz ugotować w nim syrop cukrowy. Następnie rozcieńczyć skrobię w wodzie, a gdy syrop cukrowy się zagotuje, dodać do niej. Mieszaj, zmniejsz ogień i gotuj, aż zgęstnieje. Musisz stale przeszkadzać. Następnie włóż cynamon i skórkę pomarańczową do masy. Podziel powstałą mieszaninę na dwie części. Do każdego dodaj dżem i orzechy, które należy najpierw zmielić. Weź drewnianą blachę do pieczenia. Połóż na nim masę. Warstwa powinna mieć 2,5 centymetra. Ustaw do stwardnienia. Zajmie to 3-4 godziny. Następnie pokrój zamrożoną masę w kostkę i posyp cukrem pudrem. Nasmaruj nóż olejem roślinnym. Po każdym cięciu ponownie posmaruj nóż olejem. Wymieszaj skrobię z cukrem pudrem. Wlej go do pojemnika. Umieść tam kostki Tureckiej rozkoszy i wstrząśnij. Zawiń pojemnik w papier. Należy unikać dostania się do niego powietrza. Miłego przysmaku!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Dżem morelowy - 249 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal / 100g