Baklava na margarynie z miodem

MIODOWA turecka słodycz jest kochana na całym świecie! Baklava to starożytna orientalna uczta. Po zapoznaniu się z nią i zapoznaniu się z jej odmianą, zwaną Baklava Honey, zaznaczyłem ten przepis na przyszłość w moim zeszycie kulinarnym, czego życzę. Kusząca uczta deserowa.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
2 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.

Uwielbiam orientalne słodycze. Zbieram dla siebie przepisy kulinarne na ich przygotowanie. Słodycz jest ogólnie najlepszym jedzeniem na świecie. Chcę podzielić się z wami kulinarnym przepisem "Baklava Honey", który powiedziano mi w Soczi podczas letnich wakacji. Najpierw musisz zagnieść ciasto. Aby to zrobić, rozpuść margarynę w łaźni wodnej. Dodaj do niego jajka. Dokładnie wymieszaj. Następnie wlej szklankę wody. Trochę soli. Na koniec cienkim strumieniem, ciągle mieszając, dodaj mąkę. Natychmiast włóż sodę gaszoną octem. Zagnieść ciasto. Powinien wyglądać jak makaron. Wstaw do lodówki na dwie godziny. W tym czasie przygotuj syrop. Konieczne jest podgrzanie wody i stopienie w niej cukru i miodu. Następnie zagotuj i zdejmij z ognia. Niech trochę ostygnie. Następnie wyjmij ciasto z lodówki. Rozwałkuj cienko i pokrój paski jak makaron. Możesz je jakoś zawiązać dla kształtu. Następnie musisz usmażyć każdy pasek w głębokim tłuszczu. Musisz smażyć po obu stronach. Powinny stać się złote. Zanurz smażoną baklawę całkowicie w syropie na 2-3 sekundy. Połóż baklawę do ostygnięcia na talerzu do serwowania. Posiekaj orzechy włoskie i posyp je produktami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy