okroshka z wędzoną dziczyzną

domownikom się spodoba! Oryginalny, prosty i bardzo szybki!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 4 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 33 % 3 g
59 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
omawiane jedzenie jest przygotowywane według starożytnych rosyjskich tradycji i jest typowym przykładem dziewiętnastowiecznej kuchni szlacheckiej. Okroshka z wędzoną dziczyzną jest tym, co książęta preferowali na przyjęciach. Spróbujmy więc przygotować ten egzotyczny przepis kulinarny. Powyższe składniki wystarczą na dwie pełne porcje. Przepis nie jest skomplikowany i jego wykonanie zajmie dwadzieścia minut. Rozważ kolejność gotowania. Najpierw przygotowujemy bazę dla okroshki. Mięso z kurczaka, boczek wieprzowy, dziczyznę i jajka kroimy w kostkę. Dodaj posiekane warzywa z posiekanymi ziołami. Powstała "sałatka" powinna być dobrze wymieszana. Teraz zajmijmy się przygotowywaniem sosu. Aby to zrobić, wlej dwieście do trzystu mililitrów kwasu chlebowego do naczyń. Tutaj musisz dodać łyżkę musztardy. Wszystko to dobrze wymieszaj. Podstawa leży na dnie talerza, którą zalewamy kwasem z musztardą. Posyp posiekanymi ziołami na wierzchu. Udekoruj łyżką gęstej śmietany.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Szynka Jelenia - 123   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Kwas - 25   kcal/100g

Podobne przepisy