skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zaczynamy więc od tego, że napełniamy przygotowanego różowego łososia wodą, w której wkładamy sól i pieprz do smaku, lavrushk, korzenie i gotujemy różowego łososia w tej masie przez około 35-40 minut. Po tym czasie łapiemy rybę z patelni i filtrujemy bulion. Następnie zwracamy bulion do ognia, gdy ponownie się zagotuje, wkładamy do niego drobno posiekaną cebulę, marchewkę pokrojoną w drobną kostkę, a następnie bardzo cienko pokrojoną kapustę. Teraz oddzielamy rybę od kości i przecieramy ją przez sito, wkładamy z powrotem do zupy. Po ugotowaniu wszystkich warzyw dodaj drobno posiekane pomidory z wcześniej usuniętą skórką i koncentrat pomidorowy do bulionu, zagotuj zupę. Następnie wlej wytrawne białe wino do zupy i ponownie poczekaj, aż zupa się zagotuje. Gdy się zagotuje, zupę można zdjąć z ognia, wlać do talerzy i podawać przyozdobione cytryną i koperkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal / 100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Korzenie - 32 kcal/100g