skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wiem, że nie tylko Włosi uwielbiają makaron. To ulubione jedzenie wielu osób. A makaron po włosku jest ogólnie pyszny. Dlatego przygotujmy je zgodnie z przepisem kulinarnym, który proponuję opanować.
posiekaj cebulę i czerwone pomidory. Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Umyj paprykę i po usunięciu podłoża i nasion pokrój ją w paski.
podsmaż cebulę na patelni z rozgrzanym olejem. Następnie dodaj do niego marchewkę i pomidory. Wszystko to dusimy przez 3-5 minut i dodajemy do masy paprykę z keczupem. Wszystko wymieszaj i ponownie gotuj na wolnym ogniu przez 3-5 minut. Ponownie otwieramy pokrywkę patelni i wkładamy tutaj kukurydzę, a także kostkę bulionową z mięsem mielonym. I ponownie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
ugotujmy makaron w osolonej wodzie(dowolny makaron). Solem, ale nie myj! I natychmiast dodaj do nich wcześniej przygotowaną mieszaninę. Po wymieszaniu rozłóż na porcje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal / 100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal / 100g