proso na mleku z masłem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc gotujesz? Na początku bardzo ostrożnie otwórz zad. Dopóki woda nie będzie prawie czysta. Następnie włóż 3 szklanki wody do rondla, włóż do niego 3-4 łyżki oleju i sól. Po zagotowaniu wody wlej do niej przygotowane płatki i gotuj, aż zgęstnieje. Następnie dodaj do niego 3 szklanki mleka. I ponownie pozwól mu się zagotować, aż całkowicie zgęstnieje. Ale jeśli gotujesz dla dziecka, nie oznacza to, że łyżka powinna stać w owsiance! I umieść go na zegarku - dla upokorzenia. A potem włóż olej do gotowej owsianki-ile weźmiesz, cukier-do smaku i zamieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g