marynata na białym winie dla ryb
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
marynata może być używana nie tylko do przygotowania surowych filetów rybnych do dalszego przetwarzania, ale także do smażonych lub pieczonych ryb. Taka marynata podkreśli smak ryby i doda szczególnej pikanterii!
cebulę i czosnek należy drobno posiekać. Wlej wino, ocet do małego rondla, dodaj posiekany czosnek z cebulą, rozmaryn, liść laurowy i gotuj wszystko razem przez dwie minuty. Do marynaty dodaj posiekaną natkę pietruszki i bazylię. Jeszcze gorącą marynatą należy zalać wcześniej smażoną rybę, dodać plasterki cytryny,a gdy ostygnie, podawać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g