marynata na białym winie dla ryb

łatwa do przygotowania marynata nada rybom wyjątkowy smak!
♥Nata╬♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 5 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

marynata może być używana nie tylko do przygotowania surowych filetów rybnych do dalszego przetwarzania, ale także do smażonych lub pieczonych ryb. Taka marynata podkreśli smak ryby i doda szczególnej pikanterii!
cebulę i czosnek należy drobno posiekać. Wlej wino, ocet do małego rondla, dodaj posiekany czosnek z cebulą, rozmaryn, liść laurowy i gotuj wszystko razem przez dwie minuty. Do marynaty dodaj posiekaną natkę pietruszki i bazylię. Jeszcze gorącą marynatą należy zalać wcześniej smażoną rybę, dodać plasterki cytryny,a gdy ostygnie, podawać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Rozmaryn suchy - 131   kcal/100g

Podobne przepisy