Miso

tradycyjne japońskie danie - podawane do każdego posiłku.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 100 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
9 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min
co to jest Miso – pytasz. Jest to sfermentowana pasta fasolowa, niezbędna część japońskiej kuchni narodowej, prawie jak ryż. Ten posiłek składa się z soi - gotowanej i rozgniecionej. Tam następnie musisz dodać sól i słód. Ta mieszanka może fermentować przez tydzień i rok.
mam przepis na zupę miso z wodorostów. Muszę ci powiedzieć, że okazuje się dość oryginalne danie.

włóż Nibosi do wody i podpal. Doprowadź to do wrzenia i wyciągnij Nibosi, dodając gdzieś 1 łyżkę białego Miso. Jeśli kupiłeś drogie Nibosi, będzie to trochę potrzebne. Jeśli Miso nie jest dobre, dodaj proszek do bulionu rybnego.
jeśli wszystko jest w porządku, dodaj posiekaną kapustę morską i tofu.

po pojawieniu się fusów natychmiast wyłączamy ogień, ponieważ Miso nie lubi gotować, tracąc aromat. Podawaj, układając drobno posiekaną zieloną cebulę na talerzach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135   kcal/100g
  • Kapusta morska - 5   kcal/100g
  • Miso - 199   kcal/100g
  • Pasta Miso - 199   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Tofu - 72   kcal/100g

Podobne przepisy