Miso
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
co to jest Miso – pytasz. Jest to sfermentowana pasta fasolowa, niezbędna część japońskiej kuchni narodowej, prawie jak ryż. Ten posiłek składa się z soi - gotowanej i rozgniecionej. Tam następnie musisz dodać sól i słód. Ta mieszanka może fermentować przez tydzień i rok.
mam przepis na zupę miso z wodorostów. Muszę ci powiedzieć, że okazuje się dość oryginalne danie.
włóż Nibosi do wody i podpal. Doprowadź to do wrzenia i wyciągnij Nibosi, dodając gdzieś 1 łyżkę białego Miso. Jeśli kupiłeś drogie Nibosi, będzie to trochę potrzebne. Jeśli Miso nie jest dobre, dodaj proszek do bulionu rybnego.
jeśli wszystko jest w porządku, dodaj posiekaną kapustę morską i tofu.
po pojawieniu się fusów natychmiast wyłączamy ogień, ponieważ Miso nie lubi gotować, tracąc aromat. Podawaj, układając drobno posiekaną zieloną cebulę na talerzach.
mam przepis na zupę miso z wodorostów. Muszę ci powiedzieć, że okazuje się dość oryginalne danie.
włóż Nibosi do wody i podpal. Doprowadź to do wrzenia i wyciągnij Nibosi, dodając gdzieś 1 łyżkę białego Miso. Jeśli kupiłeś drogie Nibosi, będzie to trochę potrzebne. Jeśli Miso nie jest dobre, dodaj proszek do bulionu rybnego.
jeśli wszystko jest w porządku, dodaj posiekaną kapustę morską i tofu.
po pojawieniu się fusów natychmiast wyłączamy ogień, ponieważ Miso nie lubi gotować, tracąc aromat. Podawaj, układając drobno posiekaną zieloną cebulę na talerzach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135 kcal/100g
- Kapusta morska - 5 kcal/100g
- Miso - 199 kcal/100g
- Pasta Miso - 199 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Tofu - 72 kcal/100g