kapusta z papryką i pomidorem

wspaniałe danie warzywne na każdy dzień! Łatwe, smaczne! Gotuj! Oto kolejny kulinarny przepis na chude lub wegetariańskie jedzenie-kapusta z papryką. Ale możemy użyć takiej gorącej sałatki jako przystawki do dań mięsnych. I możemy dodać do niego kawałki gotowanego kurczaka lub kiełbasy podczas gotowania. Wszystko zależy tylko od twojej wyobraźni. Ten przepis można nazwać podstawą.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
37 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Biała kapusta, a mianowicie drobno posiekaj wszystkie grube części liścia i odłóż na bok górną część.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz paprykę i pokrój w pierścienie. Zalej pomidory wrzącą wodą i usuń z nich skórkę, a następnie ugniataj je widelcem na talerzu, aż będą gładkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj cebulę i pokrój pory (jeśli używasz) w cienkie plasterki i podziel na pierścienie. Posiekaj zieloną część porów.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej wodę na dno grubościennej patelni i wrzuć do niej cebulę..

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    ...pieprz...

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    ...i grube części arkusza. Dodaj sól do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości. Gdy tylko warzywa staną się miękkie, dodaj do nich posiekane cienkie liście kapusty i gotuj ponownie, aż zmiękną. Usuwamy kapustę z ognia, zalewamy zmiętymi pomidorami, dodajemy groszek ziele angielskie, liść laurowy i goździki. Wszystko dokładnie wymieszaj i zamknij pokrywką na 10-15 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podajemy na stole, posypując w razie potrzeby pierścieniami i posiekanymi ziołami pora.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy