kawior z cukinii z serem

oryginalny przepis na kawior z cukinii! Spodoba ci się! Jako dziecko po prostu nie tolerowałem takiego jedzenia jak kawior z cukinii. O ile moja mama nie próbowała zaszczepić we mnie miłości do tego dania, wszystko poszło na marne. Ale czas minął, dorastałem, smaki i upodobania w jedzeniu bardzo się zmieniły, a teraz z wielką przyjemnością używam tego dania. Tak więc dzielę się z wami kulinarnym przepisem na kawior z cukinii z serem.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 3 g
tłuszcze 50 % 9 g
węglowodany 33 % 6 g
106 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

zaczynamy od mycia cukinii, obierania ich i wyjmowania nasion. Następnie kroimy je w cienkie koła i napełniamy wodą, aby lekko przykryła przygotowane warzywa. Umieść patelnię na średnim ogniu i gotuj przez około 5 minut. Następnie pozwól cukinii parzyć przez 5-6 minut. Następnie schładzamy warzywa. Następnie wyjmujemy cukinię z gnojowicy, przepuszczamy ją przez maszynę do mięsa, siekamy ser w maszynce do mięsa. Do powstałej masy dodaj posiekane jaja kurze, cebulę i olej roślinny. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać. Danie jest gotowe, możemy podać je do stołu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy