kawior z cukinii z serem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy od mycia cukinii, obierania ich i wyjmowania nasion. Następnie kroimy je w cienkie koła i napełniamy wodą, aby lekko przykryła przygotowane warzywa. Umieść patelnię na średnim ogniu i gotuj przez około 5 minut. Następnie pozwól cukinii parzyć przez 5-6 minut. Następnie schładzamy warzywa. Następnie wyjmujemy cukinię z gnojowicy, przepuszczamy ją przez maszynę do mięsa, siekamy ser w maszynce do mięsa. Do powstałej masy dodaj posiekane jaja kurze, cebulę i olej roślinny. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać. Danie jest gotowe, możemy podać je do stołu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g