kawior z grzybów na zimę

bardzo prosty i pyszny przepis na przekąskę jest dobry zarówno zimą, jak i latem!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 46 % 6 g
węglowodany 38 % 5 g
74 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty źródłowe

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Grzyby

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Warzyć

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj cebulę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażyć cebulę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wrzuć grzyby do durszlaka do wyschnięcia

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ubij w blenderze

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż na cebuli i dodaj czosnek

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozgotuj wszystko

istnieje wiele przepisów kulinarnych na takie jedzenie jak kawior z szerokiej gamy warzyw. Ale nigdy nie wiedziałem, że jest taka przekąska jak kawior z grzybów na zimę. Raz próbowałem go ugotować, robię to stale. Jeśli chcesz również spróbować tego dania, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego. Na początek dokładnie sortujemy grzyby, myjemy je i gotujemy. Po zagotowaniu wody gotuj nasze grzyby przez około 20 minut. Po ugotowaniu grzybów wysusz je, a następnie zmiel w blenderze. Teraz drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju, aż będzie złoty. Teraz włóż przygotowane grzyby, drobno posiekany czosnek, sól i czarny pieprz do smaku do tej samej patelni, dobrze wymieszaj całą masę i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Pod koniec gotowania dodaj ocet do masy, wymieszaj, włóż kawior do wysterylizowanych słoików i zamknij pokrywkami. Przechowuj taką przekąskę w lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy