kawior z grzybów na zimę
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
istnieje wiele przepisów kulinarnych na takie jedzenie jak kawior z szerokiej gamy warzyw. Ale nigdy nie wiedziałem, że jest taka przekąska jak kawior z grzybów na zimę. Raz próbowałem go ugotować, robię to stale. Jeśli chcesz również spróbować tego dania, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego. Na początek dokładnie sortujemy grzyby, myjemy je i gotujemy. Po zagotowaniu wody gotuj nasze grzyby przez około 20 minut. Po ugotowaniu grzybów wysusz je, a następnie zmiel w blenderze. Teraz drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju, aż będzie złoty. Teraz włóż przygotowane grzyby, drobno posiekany czosnek, sól i czarny pieprz do smaku do tej samej patelni, dobrze wymieszaj całą masę i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Pod koniec gotowania dodaj ocet do masy, wymieszaj, włóż kawior do wysterylizowanych słoików i zamknij pokrywkami. Przechowuj taką przekąskę w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g