skład / składniki
metoda gotowania
pamiętam, ile chrzanu rosło na mojej ulicy, obok kolumny, więc pamiętam inną rzecz-to, jak byłem zdenerwowany, gdy dowiedziałem się, jak wiele zdrowego jedzenia można z niego ugotować! W końcu, kiedy mam dość tej bujnej roślinności, która zakrywa pozostałe rośliny-rzodkiewki i tak dalej.. po prostu ją wykonałem! Uparty chrzan wyszedł i następnym razem, a potem jeszcze raz. A ja walczyłam i walczyłam z nim. Dopóki nie poznałem tego przepisu kulinarnego. Od tego czasu przygotowanie chrzanu na zimę jest dla mnie tradycją, miłą i przyjemną. W końcu moi mężczyźni po prostu uwielbiają chrzan.
więc przygotujmy razem ten cud! Jak zwykle przygotowujemy składniki do przetwarzania. Chrzan oczyszczamy. Następnie zmielimy go w maszynce do mięsa. Chociaż ktoś na tarce ściera się i miażdży w blenderze. Następnie przenieś masę do słoików i zalej wrzącą wodą. Podczas tych wszystkich manipulacji buraki powinny się ugotować. Następnie zetrzyj ugotowane buraki na tarce, lepiej – na płytkiej i dodaj je do naczynia, gdy chrzan i buraki ostygną. Tutaj dodajemy cukier z solą i ocet. Gdy wszystko zostanie dokładnie wymieszane, szczelnie zamknij słoik pokrywką. A zimą twoi krewni, którzy tylko czekają na moment, kiedy wszystko to można już wykorzystać, powiedzą ci dziękuję!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g