Komory kurczaka z sosem sojowym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
kiedy mieszkałam z rodzicami, moja mama nigdy nie robiła posiłku z podrobów z kurczaka. Po wstąpieniu na uniwersytet przeprowadziłem się, zacząłem żyć sam i naturalnie jeść osobno. W tym czasie odkryłem takie produkty jak wątróbka drobiowa, serca, ale moje ulubione danie na zawsze pozostanie komorą kurczaka. Właśnie tym przepisem kulinarnym chcę się z wami teraz podzielić. Na początek bierzemy opakowanie żołądków z kurczaka i dokładnie je myjemy.
następnie wkładamy je do rondla z osoloną wodą i gotujemy przez półtorej godziny (to znaczy, aż będą miękkie). Po tym czasie odsącz powstały bulion z kurczaka. Teraz obieramy cebulę i kroimy ją w cienkie półpierścienie. Na patelni na oleju usmażyć przygotowaną cebulę, w tym samym czasie pokroić gotowe Komory kurczaka w małe paski. Gdy cebula jest lekko usmażona, włóż posiekane żołądki na tę samą patelnię, w razie potrzeby dodaj sól, przyprawy do smaku i sos sojowy. Smażyć całą tę masę do miękkości.
następnie wkładamy je do rondla z osoloną wodą i gotujemy przez półtorej godziny (to znaczy, aż będą miękkie). Po tym czasie odsącz powstały bulion z kurczaka. Teraz obieramy cebulę i kroimy ją w cienkie półpierścienie. Na patelni na oleju usmażyć przygotowaną cebulę, w tym samym czasie pokroić gotowe Komory kurczaka w małe paski. Gdy cebula jest lekko usmażona, włóż posiekane żołądki na tę samą patelnię, w razie potrzeby dodaj sól, przyprawy do smaku i sos sojowy. Smażyć całą tę masę do miękkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g