Komory kurczaka z sosem sojowym

Świetne gorące o jasnym i delikatnym smaku.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 70 % 14 g
tłuszcze 15 % 3 g
węglowodany 15 % 3 g
95 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
kiedy mieszkałam z rodzicami, moja mama nigdy nie robiła posiłku z podrobów z kurczaka. Po wstąpieniu na uniwersytet przeprowadziłem się, zacząłem żyć sam i naturalnie jeść osobno. W tym czasie odkryłem takie produkty jak wątróbka drobiowa, serca, ale moje ulubione danie na zawsze pozostanie komorą kurczaka. Właśnie tym przepisem kulinarnym chcę się z wami teraz podzielić. Na początek bierzemy opakowanie żołądków z kurczaka i dokładnie je myjemy.
następnie wkładamy je do rondla z osoloną wodą i gotujemy przez półtorej godziny (to znaczy, aż będą miękkie). Po tym czasie odsącz powstały bulion z kurczaka. Teraz obieramy cebulę i kroimy ją w cienkie półpierścienie. Na patelni na oleju usmażyć przygotowaną cebulę, w tym samym czasie pokroić gotowe Komory kurczaka w małe paski. Gdy cebula jest lekko usmażona, włóż posiekane żołądki na tę samą patelnię, w razie potrzeby dodaj sól, przyprawy do smaku i sos sojowy. Smażyć całą tę masę do miękkości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Żołądki z kurczaka - 114   kcal/100g

Podobne przepisy