skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przede wszystkim zanurz żelatynę w zimnej wodzie i pozostaw na godzinę lub dwie. Ugotuj bulion z kurczaka, a następnie dodaj obraną marchewkę i cebulę, sól. Oddziel mięso i kości, bulion należy odcedzić. W gorącej wodzie rozpuść żelatynę, która do tego czasu pęcznieje. Podgrzewaj, aż żelatyna się rozpuści, ale upewnij się, że woda się nie zagotuje. Pokrój mięso z kurczaka, marchewkę i marynaty, a następnie wlej trochę bulionu z żelatyną do formy. Niech trochę zgęstnieje. Następnie połóż na nim gotowaną marchewkę i marynowane ogórki i włóż do lodówki.
następnie, gdy galaretka w końcu stwardnieje, połóż na niej kawałki mięsa z kurczaka i polej pozostałą galaretką. W ten sposób ułóż mięso warstwami, za każdym razem polewając galaretką i pozwalając mu zgęstnieć w lodówce.
pyszne galaretki gotowe, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g