Indyk z fasolą grochową i warzywami

delikatne mięso z indyka otworzy nowe horyzonty smakowe!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 82 % 9 g
44 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

gotowanie indyka z warzywami nie jest trudne nawet dla początkującej osoby, zwłaszcza kobiety. Aby to zrobić, pokrój mięso z indyka na porcje, umyj i włóż do wrzącej wody. Gdy tylko zacznie się gotować, pojawi się piana, którą należy usunąć i tak dalej, aż do zakończenia gotowania. Następnie obieramy warzywa i kroimy je na małe równe kawałki i wkładamy do rondla z wodą i mięsem. Będziesz musiał gotować zupę przez około 1,5-2 godziny, w zależności od kurczaka. Oznacza to, że jeśli kurczak jest młody, gotuj go przez nieco mniej niż godzinę, a jeśli stary będzie musiał gotować dłużej niż 2 godziny. Następnie posolić zupę i gotować do całkowitego ugotowania. Gdy tylko warzywa będą gotowe, układamy je w grupach na dużym naczyniu i podlewamy niewielką ilością bulionu z patelni, posypujemy posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Bulion można podawać w sosie, a także gotować grubszy, w tym celu dodaj mąkę do bulionu i gotuj trochę, aż zgęstnieje. Należy to zrobić po wyjęciu mięsa i warzyw. A do dekoracji podajemy sałatkę ze świeżych pomidorów i ogórków. Dzięki temu przepisowi kulinarnemu możesz zachwycić domowników doskonałym jedzeniem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tusza z indyka bez skóry - 161   kcal/100g
  • Indyk II kategorii - 194   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowie suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Suszony groszek - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy