skład / składniki
metoda gotowania
gotowanie indyka z warzywami nie jest trudne nawet dla początkującej osoby, zwłaszcza kobiety. Aby to zrobić, pokrój mięso z indyka na porcje, umyj i włóż do wrzącej wody. Gdy tylko zacznie się gotować, pojawi się piana, którą należy usunąć i tak dalej, aż do zakończenia gotowania. Następnie obieramy warzywa i kroimy je na małe równe kawałki i wkładamy do rondla z wodą i mięsem. Będziesz musiał gotować zupę przez około 1,5-2 godziny, w zależności od kurczaka. Oznacza to, że jeśli kurczak jest młody, gotuj go przez nieco mniej niż godzinę, a jeśli stary będzie musiał gotować dłużej niż 2 godziny. Następnie posolić zupę i gotować do całkowitego ugotowania. Gdy tylko warzywa będą gotowe, układamy je w grupach na dużym naczyniu i podlewamy niewielką ilością bulionu z patelni, posypujemy posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Bulion można podawać w sosie, a także gotować grubszy, w tym celu dodaj mąkę do bulionu i gotuj trochę, aż zgęstnieje. Należy to zrobić po wyjęciu mięsa i warzyw. A do dekoracji podajemy sałatkę ze świeżych pomidorów i ogórków. Dzięki temu przepisowi kulinarnemu możesz zachwycić domowników doskonałym jedzeniem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g