skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Smażmy kalmary na oliwie z oliwek przez 3-4 minuty. Obierz i pokrój cebulę w rundy, posyp czarnym i czerwonym pieprzem. Następnie wyciśnij sok z cytryny. Tutaj dodaj smażone kalmary i Posol danie. Następnie odłóż na bok, niech godzina 2 się marynuje.
w międzyczasie sąd i sprawa, umyj i wysusz całą zieleń. W blenderze włóż oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i koperek, kolendrę, czosnek z Tabasco. Całą tę mieszaninę należy ubić, aż sama zieleń zostanie zmiażdżona. Przenieś krewetki do powstałej masy, wszystko dokładnie wymieszaj i pozostaw na godzinę lub dwie.
umyj i osusz, a następnie pokrój pomidory. Warzywa, a to dokładnie połowa, są cięte i mieszane.
układamy to wszystko w szklankach warstwami-pomidory, mieszane warzywa, krewetki, kalmary, cebulę z kalmarów i dalej, aż napełnimy szklanki. Udekoruj, co chcemy i posyp sokiem z cytryny na końcu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal / 100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal / 100g
- Sos Tabasco - 12 kcal/100g