dżem dereniowy z morelami bez pestek

niesamowite połączenie smaków po prostu cię zachwyci!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 49 g
196 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 2 D

przepis na gotowanie tego dżemu jest łatwy do nauczenia. Każdy może zrobić dżem dereniowy z morelami. To danie ma niesamowite właściwości smakowe! Po prostu spróbuj! W tym artykule nauczymy cię, jak przygotować ten niesamowity posiłek. Zacznijmy gotować to danie.
morele dzielimy na pół i wyciągamy nasiona. Jagody derenia należy posortować, odkładając już przejrzałe na bok, ponieważ podczas gotowania zostaną ugotowane. Następnie usuń łodygę z jagód nadających się do gotowania i włóż do emaliowanej miski, zalej gorącą wodą, przykryj serwetką i pozostaw na 15 minut. Dodaj wodę, włóż dereń i morele do syropu cukrowego (przygotowanego wcześniej), który następnie zagotujemy. Spienimy piankę lekkimi wstrząsami w jednym kierunku i zbierzemy ją łyżką. Zwykle gotowanie tego dżemu dzieli się na dwa etapy: po pierwszym gotowaniu dżem pozostawia się na 7 godzin, a później ponownie podpala i gotuje.
jedzenie jest gotowe do spożycia! Zaskoczy Cię przyjemny zapach. Jesteśmy pewni, że ci się spodoba! Życzymy smacznego i dobrego nastroju!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Morele - 46   kcal/100g
  • Morele w puszkach - 50   kcal/100g
  • Dereń - 44   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy