skład / składniki
metoda gotowania
wyobraź sobie: nowy rok, Goście przy stole, podajesz deser i tak niedbale mówisz:"ale spróbuj dżemu kaktusowego, w tym roku nie było źle, nie tak jak w przeszłości". Goście w out, cześć i chwała, i wieczna zazdrość przyjaciół. Tak, oczywiście możesz kupić wszystko w sklepie, ale wszystko, co chcesz, jest również konieczne. Możesz kupić dżem kaktusowy, ale sam go ugotuj, nadal musisz być w stanie. W tym kulinarnym przepisie, nawet przepisie, ale rozkoszy, najważniejsze jest znalezienie odpowiednich kaktusów. W końcu nie możesz ugotować tego dżemu ze zwykłych kaktusów z parapetu.
owoce opuncji pospolitej dobrze nadają się do tego celu, smakują jak truskawki, gotują z nich dżem, pieczą i jedzą świeżo. Ale jest jeszcze jeden bardzo interesujący kaktus, nie ma nawet dwóch-melocactus, nadal nazywa się go kaktusem cukierkowym i Echinocactus. Tutaj na pewno robią dżem, nie z owoców, ale z nich samych. Tak więc łodygi są bardzo ostrożnie, za pomocą noża i widelca są obrane z kolców i skóry, pokryte cukrem i gotowane na małym ogniu, aż się zagotują. Zdejmij z ognia, poczekaj, aż całkowicie ostygnie i wróć do ognia. Ponownie ostudzić, dodać sok z cytryny i ponownie zagotować, przefiltrować do słoików.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kaktus meksykański - 16 kcal/100g