przekąska myszy z paluszkami krabowymi
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Ser topiony bierze się, ściera na tarce. Dodaje się mrożone starte paluszki krabowe 300, majonez, czosnek. Masę wkłada się do lodówki na 1 godzinę.
2. Myszy są formowane, zwijane w resztki startych paluszków kraba, układane na talerzu.
3. Oczy-ziarna pieprzu, uszy-ser lub marchewka, ogon-paluszki krabowe. Do dekoracji możesz umieścić kawałki sera na środku. Przekąskę "Mysz" schłodzić i podawać
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici są soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g