skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do przygotowania ciasta potrzebujemy: ciasteczek francuskich (wziąłem "uszy", ale każde ciasto francuskie będzie działać), skondensowane mleko, cukier i śmietana.
Krok 2:
Ubij śmietanę z cukrem, aż cukier się rozpuści, wymieszaj ze skondensowanym mlekiem-krem jest gotowy. Pokruszymy kilka ciasteczek, tymi okruchami wypełnimy puste miejsca między ciasteczkami. Bierzemy dzieloną formę i układamy ciasteczka w jednym rzędzie na dnie
Krok 3:
Dobrze posmaruj ciasteczka kremem
Krok 4:
Połóż drugą warstwę ciasteczek na wierzchu i wypełnij puste miejsca między ciasteczkami okruchami. Powtarzamy procedurę aż do wypełnienia formularza. .
Krok 5:
Dobrze posmaruj każdą warstwę kremem.
Krok 6:
Gdy forma jest wypełniona ciasteczkami-wlej cały pozostały krem na wierzch i przykryj okruchami, przykryj folią spożywczą i talerzem lub pokrywką, umieść ładunek na wierzchu, na przykład rondel z wodą o pojemności około 1-1, 5 litra. Wkładamy do lodówki na jeden dzień, aby ciasto było dobrze nasycone. Za dzień ciasto będzie gotowe. Ostrożnie wyjmij go z formy. Jeśli nie masz rozłącznej formy, możesz użyć zwykłej formy, po uprzednim zamknięciu jej od wewnątrz folią spożywczą, aby
Krok 7:
Smacznego!
Krok 8:
Krok 9:
ciasto bez pieczenia-proste rozwiązanie trudnego zadania, przygotowane tak proste, że poradzi sobie nawet dziecko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g