skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby to zrobić, najpierw musisz ugotować jajka, obrać je i pokroić w drobną kostkę. Jajka przepiórcze dzielimy na pół, jeśli masz zwykłe jaja kurze w domu, dzielimy je na około 8 części. Myjemy pomidory koktajlowe, a także dzielimy je na pół, jeśli masz średnie pomidory, kroimy je w małe kostki. Twardy parmezan wcierać na drobnej tarce. W filiżance dokładnie wymieszaj oliwę z oliwek, ocet i sól do smaku. Umyj sałatkę i rozerwij ją rękami. Następnie wymieszaj sałatkę z rukolą. Następnie dodaj pomidory i wprowadź dressing. Przed podaniem rozłóż sałatkę na talerzu, połóż na niej jajka i posyp tartym serem. Ta sałatka może być podawana z każdym posiłkiem, czy to gulaszem, smażoną rybą, pieczonym ptakiem, czy nawet zwykłymi plackami ziemniaczanymi. Sałatka z rukolą i pomidorami jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g