zupa mleczna z różowego łososia
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
napełnij garnek wodą, dodaj sól i zagotuj. W tym czasie czyszczę rybę, którą wkładam do tego samego rondla i ponownie doprowadzam napar do wrzenia. Potem przychodzi kolej na mleko: wlewam je do zupy, którą gotuję, aż ryba się ugotuje. Do gotowej zupy dodaję kawałek masła. Jedzenie jest proste i bez specjalnych przysmaków, ale jego smak nie pozostawia nikogo obojętnym. Kto próbuje-jest zaskoczony i nie wierzy, że zupa mleczna z różowego łososia jest przygotowywana tak łatwo.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g