skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których potrzebujemy do sałatki
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę i marynuj w soku z cytryny
Krok 3:
Wędzony ser zetrzyj na grubej tarce, wyciśnij do niego czosnek, włóż masło starte z majonezem i wymieszaj
Krok 4:
Na plastikowej folii tworzymy małą kiełbasę z tego sera, zawijamy i wkładamy do lodówki na pół godziny
Krok 5:
Pocieramy folię na stole i układamy na niej równą warstwę buraków startych na grubej tarce
Krok 6:
Połóż starte ziemniaki na wierzchu, na nim marynowaną cebulę
Krok 7:
Ogórki kiszone bez skórki, kładziemy na cebuli
Krok 8:
Na środek sałatki układamy zamrożoną kiełbasę serową ";
Krok 9:
I delikatnie zwiń w rolkę ze wszystkimi warstwami, tak aby w środku była "kiełbasa" z sera. Sałatkę należy przechowywać w lodówce przez dwie godziny
Krok 10:
Wyjmujemy z lodówki, usuwamy folię, posypujemy ziołami
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ser wędzony - 270 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g