Sałatka Włoska z makaronem
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
pomidora nie trzeba obierać ze skóry, kroimy go na małe plasterki. Bierzemy bułgarską paprykę i usuwamy z niej nasiona. Połowę papryki pokroić w drobną kostkę. Robimy to samo z czerwoną papryką. Ogórek również nie jest obrany, ale natychmiast pokrojony na pół. Wszystkie posiekane składniki i makaron układamy w pojemnej salaterce. Dodaj zmielony czarny pieprz, sól, wymieszaj sałatkę i dopraw olejem. Danie dekorujemy liśćmi sałaty, drobno posiekanymi i gałązkami pietruszki. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g