Sałatka Włoska z makaronem

oryginalna sałatka z makaronem-obfita i kolorowa! Włosi bardzo lubią makaron. Nie tylko robią z nich makaron z różnymi sosami, ale są nawet używane do przygotowywania sałatek. Spróbujmy zrobić włoską sałatkę z makaronem. Dla niego musisz ugotować makaron i ostudzić. Aby sałatka była piękna i jasna, możesz użyć makaronu o różnych kolorach i różnych kształtach.
Lubov♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 28 % 8 g
węglowodany 62 % 18 g
150 kcal
IG: 17 / 83 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
pomidora nie trzeba obierać ze skóry, kroimy go na małe plasterki. Bierzemy bułgarską paprykę i usuwamy z niej nasiona. Połowę papryki pokroić w drobną kostkę. Robimy to samo z czerwoną papryką. Ogórek również nie jest obrany, ale natychmiast pokrojony na pół. Wszystkie posiekane składniki i makaron układamy w pojemnej salaterce. Dodaj zmielony czarny pieprz, sól, wymieszaj sałatkę i dopraw olejem. Danie dekorujemy liśćmi sałaty, drobno posiekanymi i gałązkami pietruszki. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy