skład / składniki
gotowanie krok po kroku
gotowany filet z kurczaka kroję w cienkie paski i marynuję w majonezie przez godzinę w lodówce. Umyte pomidory parzę wrzącą wodą i obieram ze skóry, sok lekko wyciskam widelcem i miąższ kroję na małe kawałki. Obierz i bardzo drobno posiekaj cebulę. Mięso z kurczaka miesza się z pomidorami i cebulą, a następnie doprawia olejem roślinnym. Czasami biorę oliwkę, a czasem chcę pachnącego słonecznika. Wszystko zależy od nastroju. Jajka na twardo gotuję, schładzam, kroję i wkładam do sałatki. dekoruję sałatkę & nbsp;pomidorami pietruszką i ziołami. & nbsp;czasami drobno kruszę pietruszkę, a czasem dekoruję gałązkami.
przepis kulinarny na tę wspaniałą sałatkę opowiedział mi znajomy, na którego przyjęciu spróbowałem tego jedzenia i nie mogłem się oderwać. Ta sałatka nie jest pierwszym rokiem, w którym z powodzeniem zajmuje miejsce na moim świątecznym stole. Jest również dobry, ponieważ nie zajmuje miejsca przez długi czas, ponieważ jedzą go prawie natychmiast. Ta sałatka nigdy się nie nudzi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g