banany w papierze ryżowym z twarogiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
ponieważ gotujemy słodkie bułki bananowe, ryż nie należy gotować w wodzie z octem, ale w mleku doprawionym cukrem i wanilią. Ryż można moczyć w wodzie przez dwie godziny przed gotowaniem. Ugotowany ryż należy schłodzić, a mleko spuścić. Wszelkie owoce kroimy w paski. Odpowiednie: kiwi, banany, pomarańcze, gruszki, mango i tak dalej. Na macie do rolek kładziemy papier ryżowy namoczony w ciepłej wodzie, a na wierzchu równą warstwę ryżu mlecznego. Na ryżu-słodki twaróg i pokrojone owoce. Zwijamy jak zwykle, przyklejamy i podajemy do stołu. Jedzenie jest po prostu pyszne. Startą czekoladę można wykorzystać do woli.
jak widać, robienie słodkich bułek jest dość proste.
Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Masa serowa - 207 kcal/100g
- Serki twarogowe - 380 kcal/100g
- Papier ryżowy - 333 kcal/100g