banany w papierze ryżowym z twarogiem

takie role będą wyglądać oryginalnie podczas serwowania. Zaskocz swoich bliskich! Jeśli zaliczasz się do miłośników i koneserów kuchni japońskiej, nawet ty możesz nie wiedzieć, że na świecie istnieją nie tylko pikantne bułki, ale także przepisy na słodkie bułki. Teraz przedstawię wam jeden taki ciekawy przepis kulinarny na tradycyjne japońskie danie. Słodkie bułki należą do deserów, a ze względu na ich skład jagodowo-owocowy bardzo lubią dzieci. A gotowanie słodkich bułek jest całkiem możliwe w domu. Co więcej, poleciłbym nawet młodym mamom, aby dość często przygotowywały takie bułki z bananem dla swoich dzieci. Co więcej, nie potrzeba wiele czasu na przygotowanie słodkich bułek.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 4 g
tłuszcze 11 % 5 g
węglowodany 81 % 38 g
203 kcal
IG: 3 / 82 / 16

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozłóż ryż namoczony w ciepłej wodzie.papier.Kładziemy na nim ryż gotowany w mleku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż twaróg na ryżu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na nim owoce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I opcjonalnie startą czekoladę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

ponieważ gotujemy słodkie bułki bananowe, ryż nie należy gotować w wodzie z octem, ale w mleku doprawionym cukrem i wanilią. Ryż można moczyć w wodzie przez dwie godziny przed gotowaniem. Ugotowany ryż należy schłodzić, a mleko spuścić. Wszelkie owoce kroimy w paski. Odpowiednie: kiwi, banany, pomarańcze, gruszki, mango i tak dalej. Na macie do rolek kładziemy papier ryżowy namoczony w ciepłej wodzie, a na wierzchu równą warstwę ryżu mlecznego. Na ryżu-słodki twaróg i pokrojone owoce. Zwijamy jak zwykle, przyklejamy i podajemy do stołu. Jedzenie jest po prostu pyszne. Startą czekoladę można wykorzystać do woli.
jak widać, robienie słodkich bułek jest dość proste.

Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Masa serowa - 207   kcal/100g
  • Serki twarogowe - 380   kcal/100g
  • Papier ryżowy - 333   kcal/100g

Podobne przepisy