Sałatka z kurczakiem i wątróbką wieprzową

Ta sałatka z wątróbką na pewno nie pozostawi cię obojętnym!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 13 g
tłuszcze 50 % 16 g
węglowodany 9 % 3 g
207 kcal
IG: 75 / 25 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

wątróbka wieprzowa z jakiegoś powodu jest pokarmem, który nie jest szczególnie popularny wśród gospodyń domowych. Zwykle przygotowywane są przepisy kulinarne, które obejmują wątrobę wołową, kurczaka lub wątróbkę dorsza. Przepisy z wątróbką wieprzową są znacznie mniejsze i zupełnie na próżno! Ponieważ w moim arsenale jest przystawka sałatka z wątróbki wieprzowej, która nie pozostawi nikogo obojętnym. Cóż, zacznijmy robić to pyszne danie. Na początek opłucz wątrobę i mięso z kurczaka i ugotuj je w lekko osolonej wodzie w osobnych patelniach. Kurczak gotuje się w około 30 minut, a wątróbka wieprzowa 40-45 minut. Następnie ostudzimy je. Trzy ugotowane wątróbki wieprzowe na grubej tarce lub drobno posiekane. Drobno posiekaj mięso z kurczaka i gotowane jaja kurze. Gotuj również marchewki i pokrój w paski lub małe kostki. Teraz wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sól do smaku, trochę pieprzu i dopraw sałatkę majonezem. W razie potrzeby możesz ozdobić gotową sałatkę ziołami. Jestem pewien, że ta sałatka spodoba się Tobie i Twoim gościom!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Wątróbka wieprzowa - 109   kcal/100g

Podobne przepisy