skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wątróbka wieprzowa z jakiegoś powodu jest pokarmem, który nie jest szczególnie popularny wśród gospodyń domowych. Zwykle przygotowywane są przepisy kulinarne, które obejmują wątrobę wołową, kurczaka lub wątróbkę dorsza. Przepisy z wątróbką wieprzową są znacznie mniejsze i zupełnie na próżno! Ponieważ w moim arsenale jest przystawka sałatka z wątróbki wieprzowej, która nie pozostawi nikogo obojętnym. Cóż, zacznijmy robić to pyszne danie. Na początek opłucz wątrobę i mięso z kurczaka i ugotuj je w lekko osolonej wodzie w osobnych patelniach. Kurczak gotuje się w około 30 minut, a wątróbka wieprzowa 40-45 minut. Następnie ostudzimy je. Trzy ugotowane wątróbki wieprzowe na grubej tarce lub drobno posiekane. Drobno posiekaj mięso z kurczaka i gotowane jaja kurze. Gotuj również marchewki i pokrój w paski lub małe kostki. Teraz wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sól do smaku, trochę pieprzu i dopraw sałatkę majonezem. W razie potrzeby możesz ozdobić gotową sałatkę ziołami. Jestem pewien, że ta sałatka spodoba się Tobie i Twoim gościom!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g