Przygotowanie barszczu na zimę

zachwyci witaminami w środku mroźnej zimy.
vasilnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 29 % 4 g
węglowodany 57 % 8 g
68 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 30 D

czy masz w rodzinie studenta? A jeśli twój uczeń studiuje daleko od domu, to każde jego przybycie jest bólem głowy-co dać dziecku, aby, nie daj Boże, nie głodowało. Przez dwa lata Szukałem przepisów kulinarnych, które ułatwiłyby życie mojemu dziecku z dala od domu, przynajmniej w przygotowaniu posiłku. I tak znalazłem bardzo ciekawy przepis na przygotowanie: barszcz na zimę.
wszystko jest gotowane na 20 puszkach o pojemności 0,5 litra. Zdejmij skórkę z pomidora i drobno posiekaj. Buraki obrać i pokroić w paski. Lekko usmaż na połowie oleju roślinnego na głębokiej patelni. Zamknij pokrywkę i potnij do miękkości, 10 minut, pod pokrywką na małym ogniu.
pokrój paprykę w paski, a cebulę w półpierścienie. Pokrój marchewkę i korzeń pietruszki w najmniejsze paski, posiekaj kapustę. Teraz wymieszaj wszystkie warzywa razem, nie zapomnij o burakach-to barszcz, dodaj pietruszkę, sól, cukier, przyprawy i resztki oleju. Wszystko dobrze wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez 40 minut. Pamiętaj, aby wymieszać - ma tendencję do spalania. 5-7 minut przed końcem – dodaj ocet. Umieść obrabiany przedmiot w sterylnych słoikach, zwiń i zawiń. Zimą twoje potomstwo będzie musiało tylko obrać i pokroić ziemniaki, dodać 2-3 łyżki barszczu ze słoika, gotować przez 5 minut i na łyżkę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy