skład / składniki
metoda gotowania
włóż piersi z kurczaka do rondla, dodaj wszystkie przyprawy wskazane w kompozycji "dla kurczaka". I napełnij wodą, aby wszystkie produkty były pokryte. Gotuj kurczaka przez około pół godziny na małym ogniu. Następnie wyjmij piersi, ostudź.
pokrój piersi na małe kawałki na sałatkę.
pokrój obrany ogórek na kawałki, sól, wymieszaj. Pozostaw na dziesięć minut, aby usunąć nadmiar wilgoci. Jeśli weźmiesz duży ogórek, usuń z niego wszystkie nasiona.
opłucz kawałki ogórka wodą i wyciśnij wodę.
usmaż sezam i zmiel go w moździerzu.
sos sałatkowy: dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
pokrój połowę cebuli w półpierścienie.
W misce sałatkowej połącz: piersi z kurczaka, ogórki, cebulę. Dodaj dressing, a następnie wymieszaj rękami.
przed podaniem tę koreańską sałatkę z kurczaka można schłodzić. Chociaż jest pyszny w normalnej temperaturze.
do czego służą specjalne przyprawy: nadają kurczakowi bardzo oryginalny smak, którego nie można osiągnąć w żaden inny sposób. W rezultacie kurczak staje się"niepodobny do siebie". Twoi goście mogą nawet nie zgadnąć, co to jest.
Sałatka świetnie komponuje się z dodatkami warzywnymi, jako samodzielna przekąska, aby pobudzić apetyt.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Wino - 76 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g

