skład / składniki
gotowanie krok po kroku
osobiście robiłam na kiełbasach myśliwskich pokrojonych w półkola. Zamiast kiełbasy w puszkach można użyć gotowanej fasoli. Zasadniczo ten przepis kulinarny można nieznacznie zmienić zgodnie z własnymi preferencjami. Moim zdaniem to jedzenie smakuje lepiej z fasolą w puszkach.
najpierw spuść solankę ze słoika z fasolą i wrzuć same rośliny strączkowe do durszlaka, aby dobrze wyszklić nadmiar płynu. Sól i pieprz, wlej posiekaną cebulę, odstaw pod pokrywką na dziesięć minut. Następnie wyciśnij tutaj czosnek i wlej olej roślinny. To jest stacja benzynowa. Wlej fasolę tutaj i pozwól, aby wszystko pod pokrywką było około pół godziny. Teraz pokrój kiełbasę i paprykę w kostkę, Wyślij do przyprawionej fasoli. Połóż liść sałaty na naczyniu, a gotowe danie na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g