Sałatka pomarańczowa ryba z majonezem

zarówno ryba na zewnątrz, jak i ryba w środku! Cóż, tylko bajka, a nie sałatka! Od pierwszego razu, kiedy zrobiłam swoje pierwsze danie, założyłam gruby zeszyt A4 do przepisów kulinarnych. Jedzenie znajduje się w tej osobliwej książce kucharskiej według kategorii: na śniadanie, rodzinny obiad, desery i tak dalej. A to przepis o nazwie & quot;sałatka rybna & quot; umieszczony w mojej kolekcji w dziale świąteczny stół. To danie, choć proste, wygląda bardzo pięknie.
LizaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 67 % 8 g
65 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

a teraz mówię o sposobie przygotowania tej przekąski. Na początek pokrój cebulę w cienkie półpierścienie i smaż na jasnobrązowym oleju roślinnym. Następnie trzy dwie marchewki na średniej tarce, sól, posyp sokiem z cytryny i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, a pozostałe dwie marchewki ugotuj. Następnie obieramy rybę i rozkładamy na kawałki. Schłodzić cebulę i marchewkę, wymieszać z przygotowaną rybą i doprawić majonezem. Teraz układamy sałatkę w postaci ryby na naczyniu z jednej gotowanej marchewki, wycinamy płetwy i ogon, a drugą kroimy w łuski.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy