Sałatka pomarańczowa ryba z majonezem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
a teraz mówię o sposobie przygotowania tej przekąski. Na początek pokrój cebulę w cienkie półpierścienie i smaż na jasnobrązowym oleju roślinnym. Następnie trzy dwie marchewki na średniej tarce, sól, posyp sokiem z cytryny i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, a pozostałe dwie marchewki ugotuj. Następnie obieramy rybę i rozkładamy na kawałki. Schłodzić cebulę i marchewkę, wymieszać z przygotowaną rybą i doprawić majonezem. Teraz układamy sałatkę w postaci ryby na naczyniu z jednej gotowanej marchewki, wycinamy płetwy i ogon, a drugą kroimy w łuski.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g