łosoś lekko solony z sokiem pomarańczowym

smakosze docenią! Przepis na pyszne ryby! Dostępne dla każdej gospodyni!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 14 g
tłuszcze 19 % 4 g
węglowodany 14 % 3 g
103 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 7 h 20 min

marynowany łosoś jest teraz sprzedawany w sklepach, ale nie jest tani, a smak nie jest taki sam. Ale w domu możesz gotować sam znacznie lepiej. Tym bardziej Dam jeden przepis, który na pierwszy rzut oka jest dziwny. ponieważ marynujemy nie z octem, ale z sokiem pomarańczowym. Zapach jest po prostu cudowny, taka ryba smakuje nie do odparcia. Można go podawać jak z każdym dodatkiem, równie łatwo z piwem.

kupujemy łososia. Ale tylko filet jest lepszy. Jeśli są jakieś kości, należy je usunąć i pozostawić skórę. drobno posiekaj koperek i zagniataj kminek i kolendrę zwykłą butelką. Młynek do kawy nie jest pożądany, ponieważ otrzymasz jeden proszek. i da trochę nie taki smak, jak byśmy chcieli. Teraz wyciskamy sok z pomarańczy, podpalamy i gotujemy na pół.

teraz włóż warstwę ryby do jakiegoś naczynia, posyp solą przyprawy i sok. Przykryj serwetką i pozostaw na godzinę w ciepłym miejscu,ale już nie. Teraz do lodówki na kolejne pięć do sześciu godzin. Podając, kroję cienkie plasterki i obok łóżka cytrynę pokrojoną w plasterki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Gotowany łosoś - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy