skład / składniki
metoda gotowania
marynowany łosoś jest teraz sprzedawany w sklepach, ale nie jest tani, a smak nie jest taki sam. Ale w domu możesz gotować sam znacznie lepiej. Tym bardziej Dam jeden przepis, który na pierwszy rzut oka jest dziwny. ponieważ marynujemy nie z octem, ale z sokiem pomarańczowym. Zapach jest po prostu cudowny, taka ryba smakuje nie do odparcia. Można go podawać jak z każdym dodatkiem, równie łatwo z piwem.
kupujemy łososia. Ale tylko filet jest lepszy. Jeśli są jakieś kości, należy je usunąć i pozostawić skórę. drobno posiekaj koperek i zagniataj kminek i kolendrę zwykłą butelką. Młynek do kawy nie jest pożądany, ponieważ otrzymasz jeden proszek. i da trochę nie taki smak, jak byśmy chcieli. Teraz wyciskamy sok z pomarańczy, podpalamy i gotujemy na pół.
teraz włóż warstwę ryby do jakiegoś naczynia, posyp solą przyprawy i sok. Przykryj serwetką i pozostaw na godzinę w ciepłym miejscu,ale już nie. Teraz do lodówki na kolejne pięć do sześciu godzin. Podając, kroję cienkie plasterki i obok łóżka cytrynę pokrojoną w plasterki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g