skład / składniki
metoda gotowania
przedstawię Wam przepis kulinarny, który & nbsp;może być jednocześnie sałatką i dodatkiem. Ponadto sałatka z fasolą jest tak bogata w kalorie i sycąca, że w końcu mogą nakarmić wiecznie głodnych członków rodziny do syta. Sałatka z fasolą może być zarówno dobrym obfitym śniadaniem ,jak i doskonałym & nbsp;drugim lub obiadem.
Zacznijmy więc robić sałatkę z fasoli.
Solemy całą marynatę ze słoika z fasolą w puszkach i umieścimy fasolę w salaterce.
Dodaj do fasoli czarny mielony pieprz do smaku, sól i szczyptę cukru, aby nadać potrawie szczególną pikantność.
teraz weź żółtko ze wstępnie ugotowanego jajka i wetrzyj je w papkę. Dodaj trochę oleju roślinnego do żółtka, posiekanego czosnku i soku z jednej cytryny. A na dodatek wylej trochę przegotowanej wody.
następnie dodaj dressing z żółtka do fasoli i wszystko dokładnie wymieszaj. To w zasadzie wszystko. Jak widać, sałatka jest szybka i prosta w przygotowaniu.
na koniec drobno posiekaj natkę pietruszki lub koperek, co wolisz. Można jedno i drugie razem. Posyp ziołami naszą sałatkę i możesz podać na stole.
myślę, że ten przepis przypadnie Ci do gustu, tak jak ja. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g