Sałatka z tuńczykiem w puszce i majonezem

składniki rybne są zawsze dobre w sałatkach. Spróbuj!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 11 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 13 % 3 g
126 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

jeśli chcesz zastąpić nudną sałatkę Olivier na nadchodzącej uczcie, ten przepis kulinarny jest dla ciebie. Ta sałatka jest bardzo prosta i nie mniej smaczna niż Olivier. Jeśli uważasz, że ten przepis jest tylko na święta, to się mylisz. Sałatka z tuńczykiem to posiłek odpowiedni na co dzień.
najpierw drobno posiekaj cebulę. Jeśli cebula jest zbyt "zła", najlepiej namoczyć ją trochę w wodzie. Zalej go wrzącą wodą przez 10 minut, a następnie spuść wodę i spłucz na zimno. To sprawi, że będzie bardziej miękki w smaku.
ugotuj jajka na twardo, obierz i zetrzyj na grubej tarce. Zetrzyj surową marchewkę na małej.
otwieramy słoik z tuńczykiem i solą z niego marynatę. Następnie umieść go na talerzu i zmiażdż widelcem.
w salaterce lub po prostu talerzu wymieszaj razem rybę, cebulę, jajka i marchewkę. Sól do smaku i wszystko dobrze wymieszaj.
teraz wlej majonez, ponownie wymieszaj i sałatka z tuńczykiem jest gotowa.
na zakończenie wszystkiego sałatkę można ozdobić ziołami. Tutaj wybór jest szeroki, możesz użyć pietruszki, koperku lub liści sałaty.
to wszystko, smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy