skład / składniki
metoda gotowania
Nie jestem do końca pewna, ale ten przepis kulinarny moim zdaniem odnosi się do kuchni francuskiej. Ta sałatkę nauczyła mnie robić koleżanka, uwielbia gotować coś niezwykłego i jedzenie zawsze okazuje się proste. Sałatka z ryżem jest przygotowywana w ten sposób. Ryż myjemy, gotujemy, 5 minut po ułożeniu ryżu, dodajemy do niego szafran. gotuj ryż do miękkości i pozwól mu ostygnąć. Lemon lub dorsz, możesz pokroić mintaja na małe kawałki, polać sokiem z cytryny, zostawić na chwilę w spokoju. Bulion mięsny gotujemy z dodatkiem goździków, kopru włoskiego, połowy cytryny, liścia laurowego, cebuli. Nie trzeba gotować przez długi czas, dosłownie 3-4 minuty. Następnie włóż rybę do bulionu i gotuj przez dziesięć minut. Po ugotowaniu ryby wyjmujemy ją z bulionu, pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie umyj pomidory, warzywa. Pomidory kroimy w plasterki. I kroimy kapary, oliwki, anchois na kawałki. Przygotowujemy sos. Wymieszaj majonez, śmietanę, kurkumę i sól, dodaj anchois, kapary, oliwki. Na talerzu układamy suszone liście sałaty, następnie pozostałe składniki sałatki i polewamy je sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g