skład / składniki
metoda gotowania
aby udekorować swój świąteczny stół pysznym i niezwykłym jedzeniem, proponuję użyć tego przepisu kulinarnego. Wiem z siebie, że masz gwarancję sukcesu i nie będzie przerwy od tych, którzy chcą uzyskać przepis na to danie. Prawdopodobnie wszyscy mają dość banalnej sałatki-Olivier na każdą okazję. Sałatka z mięsa kraba z grzybami to prawdziwa alternatywa dla znudzonego Oliviera. Jest przygotowywany nie dłużej niż Olivier, za cenę komponentów, również prawie współmierny.
w zasadzie wszelkie grzyby nadają się do tego dania (Jeśli tylko są jadalne). Najbardziej dostępne są pieczarki, ale możesz wziąć białe, maślane i inne.
więc zacznijmy. Najpierw ugotuj ziemniaki w mundurach, ostudź je i obierz.
pokrój ziemniaki, paprykę i szynkę w kostkę. Następnie obierz i pokrój cebulę. Cebulę wkładamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy. Pokrój oliwki na połówki. Zmielimy również mięso kraba.
teraz wymieszaj wszystkie przygotowane składniki w salaterce, sól i wymieszaj.
majonez można wylać na wierzch lub wymieszać z sałatką, to wszystko kwestia gustu.
na koniec rozerwij liście sałaty na kawałki i udekoruj nasze danie.
Sałatka z grzybami jest gotowa, smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal / 100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kraby w puszkach - 85 kcal/100g