skład / składniki
metoda gotowania
od samego początku musisz ugotować młode ziemniaki w mundurze, jajka i zieloną fasolkę. Schłodzić i pokroić w duże kostki, aby lepiej wyglądać w salaterce, chociaż nie ma to wpływu na smak. Możesz pokroić w plasterki-jak na zdjęciu i udekorować sałatkę w ten sposób.
następnie dodaj tutaj pomidory. Jeśli są małe, dzielę je na cztery połówki. Rozłóż łososia na kawałki, tylko płyn należy wcześniej spuścić. Umieść wszystko w jednym naczyniu i wymieszaj lub nie mieszaj według uznania.
teraz w zwykłej butelce wkładasz wszystkie te składniki do opatrunku, które wskazałem powyżej, dobrze wstrząśnij, aż będzie gładka. Jest jeden mały sekret. Robię to na dwie lub trzy godziny przed przybyciem gości. Następnie ocet i olej dłużej się zaparzają i stają się bardziej aromatyczne. Teraz podlej sałatkę. Na wierzch kładziemy oliwki i sardele.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g