Sałatka z krewetkami Cherry z bazylią

Włoski cud na święto brzucha bez szkody dla zdrowia!
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 69 % 11 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 6 % 1 g
82 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

jednym z popularnych przepisów kulinarnych kuchni włoskiej jest sałatka z pomidorków koktajlowych z krewetkami. Takie jedzenie zawiera bardzo mało kalorii, a składniki odżywcze – ogromną ilość. Moje dzieci zawsze chętnie jedzą taką sałatkę, a goście nie wstydzą się oferować włoskiego dania. Polecam również tę sałatkę do jedzenia w dni postu. Jeśli weźmiesz gotowe do spożycia krewetki, przygotuj sałatkę w ciągu kilku minut. Mrożone krewetki gotujemy w osolonej wodzie przez kilka minut, następnie schładzamy i obieramy. Pomidory czereśniowe myjemy w zimnej wodzie i kroimy na połówki. Umyj liście bazylii pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w cienkie paski. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki, sól, posyp czarnym pieprzem, dopraw oliwą z oliwek i ponownie wymieszaj. Sałatka z pomidorków koktajlowych z krewetkami jest gotowa, połóż ją na talerzach ze zjeżdżalnią. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g

Podobne przepisy