Sałatka z kurczaka z fasolą
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
Weź słoik fasoli w puszkach we własnym soku. Czerwona fasola lub biała fasola-to zależy od ciebie. Na przykład bardziej lubię czerwony. Ale biały też będzie dobry! Z mostka kurczaka musisz usunąć skórę i usunąć kości. Następnie kroimy go w małe kostki lub kostki. Jajka kurze gotujemy na twardo i siekamy, a cebulę również drobno siekamy. Dla szczególnej pikanterii możesz zamiast białej cebuli wziąć czerwoną słodką. Teraz wymieszaj sałatkę i dopraw śmietaną lub majonezem. Sól do smaku. Rozłóż na talerzu, na którym już leżą duże liście sałaty, a na wierzchu posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g