Sałatka z kalmarów i zielonego groszku w puszkach
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
gotuj ziemniaki w mundurkach. Ostudzić, obrać, a następnie pokroić w kostkę. Pokrój kalmary w cienkie paski lub pierścienie. Ogórki są również słomkami. Drobno posiekaj warzywa. Włóż wszystkie posiekane składniki do jednego pojemnika, dodaj groszek, sól i czarny pachnący pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw śmietaną.
pokrój oliwki w plasterki i udekoruj nimi sałatkę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Kałamarnica w puszkach - 105 kcal/100g