skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy produkty zgodnie z listą - wszystkie są pokazane na zdjęciu dla jasności.
Krok 2:
Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie o średniej grubości.
Krok 3:
Smażyć w rondlu na rozgrzanym oleju roślinnym na lekko złoty kolor na średnim ogniu podczas mieszania.
Krok 4:
Następnie dodaj przecier pomidorowy i zmielone chili do cebuli, wszystko wymieszaj i podgrzej tę mieszaninę na małym ogniu przez kilka minut. Możesz wziąć paprykę: umyj ją, usuń nasiona i posiekaj.
Krok 5:
Dodaj czerwoną fasolę do własnego soku, ponownie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut bez przykrywania patelni pokrywką. Nie dodawaj ognia i nie zapomnij wymieszać, aby masa nie spaliła się na dnie patelni. Następnie opowiem ci o ostatnim kroku, z którego nauczysz się gotować pikantną zupę pomidorową z fasolą.
Krok 6:
Wlej zimny lub wstępnie podgrzany bulion wołowy do rondla, w którym warzywa były duszone, wszystko mieszamy i doprowadzamy do wrzenia z rzadkim mieszaniem. W rezultacie konsystencja gotowej zupy powinna być dość gęsta. W razie potrzeby zupę można dodatkowo zagęścić mąką, wcześniej wymieszać z wodą lub zimnym bulionem. Przed wyłączeniem zupy dodajemy do niej dużą ilość posiekanej natki pietruszki lub innych ziół według własnego uznania.
gdy nasza zupa jest gotowa, wlej ją do talerzy i podawaj. Od momentu, gdy ten przepis pojawił się w moim zasięgu, cały czas chciałem go ugotować. I wreszcie znalazłem taką możliwość, z której jestem bardzo zadowolony. Jego smak został doceniony nie tylko przeze mnie, ale także przez moich domowników, którzy wielokrotnie prosili o suplementy. Przygotujmy razem taką zupę i podzielmy się swoją opinią na jej temat w komentarzach, a także podzielmy się doświadczeniami z innymi gospodyniami domowymi. Okazuje się piękny i apetyczny z wyglądu, ma bogaty czerwono-bordowy kolor. Mam nadzieję, że uda Ci się danie i będziesz zadowolony z wyniku!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g