Zupa Czabańska

czasami warto delektować się rzadkimi potrawami. Zorganizuj sobie wakacje!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 11 g
tłuszcze 29 % 8 g
węglowodany 32 % 9 g
146 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

jeśli chcesz poczuć piękno koczowniczego życia kirgiskiego pasterza, możesz udać się do Kirgistanu i znaleźć pracę jako pasterz. Ale nie możesz tego zrobić, ale po prostu ugotuj prawdziwą Kirgiską zupę w stylu Chaban, to oczywiście nie to samo, ale częściowo możesz poczuć się jak wolny pasterz w dolinach Kirgistanu. Prawdziwe jedzenie pasterza jest przygotowywane w ten sposób.
włóż kości jagnięce do rondla, napełnij wodą i gotuj.
weź tłuszcz z ogona i pokrój go na kawałki. Smażyć na patelni i dodać pokrojoną w kostkę jagnięcinę. Będziemy dalej smażyć. Następnie drobno posiekaj cebulę i rzodkiewkę, pieprz, a także wyślij je na patelnię. Kontynuujemy smażenie przez kolejne 10 minut, wkładamy koncentrat pomidorowy i dodajemy trochę bulionu.
z mąki i jajka zagnieść ciasto i zrobić z niego kawałki mąki lub makaron.
gdy pieczeń będzie gotowa, wlej ją do bulionu i kontynuuj gotowanie. 5 minut przed gotowaniem dodaj do zupy nasz "makaron", czosnek, pieprz, sól i po 5 minutach zupa jest gotowa.
w garnku z gotowaną zupą musisz teraz wrzucić zmiażdżony jusai. Jeśli nie ma tego składnika, można go zastąpić ziołami młodego czosnku.
oto taki przepis kulinarny. Spróbuj, jest bardzo smaczny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Kości wołowe - 105   kcal/100g
  • Jusai - 43   kcal/100g
  • Rzodkiewka Biała - 21   kcal/100g

Podobne przepisy