skład / składniki
metoda gotowania
jeśli chcesz poczuć piękno koczowniczego życia kirgiskiego pasterza, możesz udać się do Kirgistanu i znaleźć pracę jako pasterz. Ale nie możesz tego zrobić, ale po prostu ugotuj prawdziwą Kirgiską zupę w stylu Chaban, to oczywiście nie to samo, ale częściowo możesz poczuć się jak wolny pasterz w dolinach Kirgistanu. Prawdziwe jedzenie pasterza jest przygotowywane w ten sposób.
włóż kości jagnięce do rondla, napełnij wodą i gotuj.
weź tłuszcz z ogona i pokrój go na kawałki. Smażyć na patelni i dodać pokrojoną w kostkę jagnięcinę. Będziemy dalej smażyć. Następnie drobno posiekaj cebulę i rzodkiewkę, pieprz, a także wyślij je na patelnię. Kontynuujemy smażenie przez kolejne 10 minut, wkładamy koncentrat pomidorowy i dodajemy trochę bulionu.
z mąki i jajka zagnieść ciasto i zrobić z niego kawałki mąki lub makaron.
gdy pieczeń będzie gotowa, wlej ją do bulionu i kontynuuj gotowanie. 5 minut przed gotowaniem dodaj do zupy nasz "makaron", czosnek, pieprz, sól i po 5 minutach zupa jest gotowa.
w garnku z gotowaną zupą musisz teraz wrzucić zmiażdżony jusai. Jeśli nie ma tego składnika, można go zastąpić ziołami młodego czosnku.
oto taki przepis kulinarny. Spróbuj, jest bardzo smaczny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Kości wołowe - 105 kcal/100g
- Jusai - 43 kcal/100g
- Rzodkiewka Biała - 21 kcal/100g