herbata Kuurma
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
ceremonia picia herbaty na Wschodzie jest czymś więcej niż tylko posiłkiem lub ucztą. Kirgistan nie jest wyjątkiem. Przedstawiam Ci kulinarny przepis na Kirgiską herbatę - kuurma Chai.
herbata Kuurma to herbata z mlekiem i kiełkującą pszenicą. Ten napój doskonale chroni przed przeziębieniem i zwiększa napięcie ciała.
weź masło i rozpuść je w rondlu. Następnie ostrożnie dodaj mąkę do masła. W takim przypadku konieczne jest ciągłe mieszanie roztworu, w przeciwnym razie mogą tworzyć się grudki.
następnie dodaj pieprz i trochę go przepasuj i dodaj mleko. Doprowadzić mleko do wrzenia. W momencie, gdy mleko zacznie się gotować, ostrożnie wlej kiełkujące ziarno. Następnie gotuj przez kolejną minutę, a herbata Kuurma jest gotowa.
istnieją również inne przepisy na ten napój, który obejmuje zwykłą czarną herbatę. Myślę, że jeśli dodasz go do wszystkich powyższych, to właściwości lecznicze herbaty Kuurma w ogóle nie ucierpią.
pod koniec gotowania możesz opcjonalnie dodać sól i cukier do tej herbaty. To doda dodatkowego pikanterii napojowi.
możesz spożywać herbatę Kuurma, jak chcesz, i po prostu jako napój i razem ze słodyczami lub innym jedzeniem.
herbata Kuurma to herbata z mlekiem i kiełkującą pszenicą. Ten napój doskonale chroni przed przeziębieniem i zwiększa napięcie ciała.
weź masło i rozpuść je w rondlu. Następnie ostrożnie dodaj mąkę do masła. W takim przypadku konieczne jest ciągłe mieszanie roztworu, w przeciwnym razie mogą tworzyć się grudki.
następnie dodaj pieprz i trochę go przepasuj i dodaj mleko. Doprowadzić mleko do wrzenia. W momencie, gdy mleko zacznie się gotować, ostrożnie wlej kiełkujące ziarno. Następnie gotuj przez kolejną minutę, a herbata Kuurma jest gotowa.
istnieją również inne przepisy na ten napój, który obejmuje zwykłą czarną herbatę. Myślę, że jeśli dodasz go do wszystkich powyższych, to właściwości lecznicze herbaty Kuurma w ogóle nie ucierpią.
pod koniec gotowania możesz opcjonalnie dodać sól i cukier do tej herbaty. To doda dodatkowego pikanterii napojowi.
możesz spożywać herbatę Kuurma, jak chcesz, i po prostu jako napój i razem ze słodyczami lub innym jedzeniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twarda Czerwona pszenica jara (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326 kcal/100g
- Pszenica Biała (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Pszenica twarda (całe ziarno) - 332 kcal/100g
- Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359 kcal/100g
- Kruszona pszenica ozima - 358 kcal/100g
- Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168 kcal/100g
- Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182 kcal/100g
- Ziarno sorgo - 332 kcal/100g
- Kasza pszenna - 352 kcal/100g
- Ziarna pszenicy kiełkującej - 305 kcal/100g
- Kasza pszenna - 332 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g