skład / składniki
metoda gotowania
polecam spróbować zupy z kurczaka z kukurydzą. Ten kulinarny przepis pochodzi z Chin, a chińskie jedzenie zawsze słynęło z oryginalności.
pokrój pierś kurczaka wzdłuż na cztery części i pokrój każdą taką część w poprzek na kilka małych kawałków.
podpalamy patelnię i rozpalamy w niej olej. Połóż kawałki kurczaka na patelni i smaż, mieszając, przez około 4-5 minut. Dodaj zieloną cebulę, czosnek i pieprz i smaż przez kolejne 2-3 minuty. Następnie wrzuć kawałki kolby kukurydzy na patelnię, dodaj bulion i zagotuj.
dodaj kukurydzę w puszkach, sos chili, sól i wino. Mieszając, gotuj na małym ogniu przez kolejne 5 minut.
w osobnej misce lub talerzu rozcieńczyć skrobię wodą i włożyć do zupy. Ponownie zagotuj, teraz zupa powinna stać się gęstsza. Dodaj pokrojone pomidory, pieprz i gotuj przez kolejne kilka minut.
przed podaniem zupę należy posypać natką pietruszki i kolendrą.
teraz zupa z kurczaka z kukurydzą jest gotowa. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Sherry - 163 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g