Sałatka z czerwonej fasoli

fasola jako składnik sałatki jest piękna. Smak na pewno ci się spodoba! Uwielbiam gotować tę sałatkę na śniadanie, a przepis na sałatkę z czerwonej fasoli powiedział mi mój przyjaciel, prowadzący zdrowy tryb życia. Obowiązkowym składnikiem sałatki jest czosnek, bez niego takie jedzenie nie będzie miało niezbędnej pikanterii.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 9 g
tłuszcze 24 % 5 g
węglowodany 33 % 7 g
110 kcal
IG: 29 / 0 / 71

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

gotuj pierś z kurczaka, schłodź i pokrój w drobną kostkę. Następnie dodaj czerwoną fasolę w puszkach do kurczaka, po spuszczeniu soku. Kapustę pekińską i seler myjemy pod bieżącą wodą i suszymy, a następnie kroimy w paski. Jeśli łodygi selera są starsze, pamiętaj, aby wyciągnąć z nich włókna. Następnie przygotowujemy sos sałatkowy. Aby to zrobić, wymieszaj ząbki czosnku wyciśnięte przez prasę z solą morską, czarnym pieprzem, oliwą z oliwek i sokiem z połowy cytryny. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki sałatki, podlewając dressing. Niskokaloryczna sałatka z czerwonej fasoli jest gotowa, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy