Sałatka z czerwonej fasoli
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
gotuj pierś z kurczaka, schłodź i pokrój w drobną kostkę. Następnie dodaj czerwoną fasolę w puszkach do kurczaka, po spuszczeniu soku. Kapustę pekińską i seler myjemy pod bieżącą wodą i suszymy, a następnie kroimy w paski. Jeśli łodygi selera są starsze, pamiętaj, aby wyciągnąć z nich włókna. Następnie przygotowujemy sos sałatkowy. Aby to zrobić, wymieszaj ząbki czosnku wyciśnięte przez prasę z solą morską, czarnym pieprzem, oliwą z oliwek i sokiem z połowy cytryny. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki sałatki, podlewając dressing. Niskokaloryczna sałatka z czerwonej fasoli jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g